diumenge, 15 de setembre del 2013

JOANA SERRAT



Joana Serrat neix a Vic l’any 1983. Des de ben petita vol tocar l’Arpa però no troba cap lloc on poder aprendre’n. Així que va creixent escoltant els vinils que la seva mare li posa de Xesco Boix i els discos de músics com Neil Young, Van Morrison o James Taylor que sonen pels altaveus del pare. Als onze anys, però, inicia els seus estudis de música clàssica i piano. Amb quinze i disset anys guanya dos certàmens de poesia de la comarca d’Osona. Als setze comença a tocar la guitarra i als divuit deixa la música clàssica per endinsar-se a fer un curs de cant.
Finalment decideix deixar-ho tot i comença a fer algunes cançons amb qui formarà el seu primer grup, Deva, juntament amb Anna Miralpeix i Santi Serratosa. Al juny del 2005 marxa a Dublín a treballar i s’endinsa profundament en l’obra de Bob Dylan. Serà a partir d’aquesta immersió en la que comença a crear una veu personal i pròpia fent els seus primers temes que es materialitzaran en un primer treball Liffey (2008, Laura R. Perkins). Sota l’acrònim J.S.T. va publicar dos treballs: Liffey (Laura R. Perkins, 2008), disc de debut i amb el qual va aconseguir els primers reconeixements, i Hit The Pavement (autoedició, 2009), enregistrat amb la banda The Sofa Dreams.
Després d’una època d’introspecció i de recerca personal, decideix canviar de rumb i deixar la sonoritat pop-rock per trobar la seva pròpia veu. D’aquest procés en neix The Relief Sessions, un doble CD que compta amb un registre que va des del folk críptic fins al pop, passant pel indie i country amb clares influències nord-americanes i amb referents com Bob Dylan, Bill Callahan o Joanna Newsom, la seva música té un punt càlid, intim, evocador i profund molt característic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada