dimecres, 18 de setembre del 2013

Duble Buble



El grup osonenc es va formar a finals de la dècada del 1970, i es va consolidar el 1983 quan va arribar a la final del 2n concurs de rock de l'Ajuntament de Barcelona. Posteriors premis van permetre que el 1985 enregistressin el seu primer LP Urbi et Orbi, que ràpidament va col·locar-se al capdamunt de les llistes d'èxits de diverses ràdios musicals de Catalunya. D'aquest disc cal destacar els temes Perduts enmig de l'espai i M'estimes tant que m'abonyegues, aquest últim amb lletra de Quim Monzó i Jaume Vallcorba i Plana.

El 1987 treuen el seu segon disc, Clava't que de nou incorpora lletres d'escriptors com el mateix Monzó, Maria Jaén o Ramon Barnils. El tema que donava nom a l'àlbum va arribar a ser número 1 en el programa Clip Club de TV3 i que presentava Mikimoto.

L'any següent, 1988, enregistren el disc Vides exemplars que comptarà amb un videoclip del tema El sentit de la vida, enregistrat amb la complicitat del programa Oh! Bongònia de TV3. Aquests anys seran els més exitosos de la formació.
Després de diversos problemes amb la seva discogràfica, el 1989 abandonen el món actiu de la música. Així desapareixia una banda decisiva de la història moderna del pop-rock català.
El 2001 apareix un àlbum recopilatori anomenat Recull i el 2007 Revisitant Duble Buble que posa al dia els seus temes. Juntament amb aquest àlbum es fan un seguit de concerts que permet tornar a veure en directe el grup.

Components

Mari Martínez (veu)
Ramon Ferrer (guitarra)
Jaume Coromina "Met" (veu)
Lluïsa Latorre (teclats)
Francesc Latorre (baix)
Leonci Coromina "Fonso" (bateria)
Pep Poblet (saxofon i clarinet)

Discografia

Urbi et orbi (1985)
Clava't (1986)
Vides exemplars (1988)
Bumerang (1991)
Recull (2001)
Revisitant (2006)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada