dijous, 18 de juliol del 2013

OTROS TR3S



ALTRES TR3S es formen a finals de 1987, en el si d'una comarca (OSONA), on impera sempre una espessa boira, que els priva de veure el sol durant gran part de l'any.
Què va ser el que va empènyer a aquests quatre individus a ficar-se en aquest fosc món?

El cas és que, ja en 1.976, els germans Juan José i Alexis Segura, quedaven hipnotitzats davant els guitarreos de Tom Schloz, del grup Boston. Encara era aviat, però no tardarien molt a despenjar aquesta vella i decrèpita guitarra de la paret. Una guitarra espanyola que intentava complir normes decoratives, i ja començava a destorbar a més d'un.

En 1981, Alexis, pateix un accident mortal de necessitat. 25.000 volts, li travessen el cos i el deixen quaranta dies a l'UVI, amb cremades fatals. El xaval, se salva miraculosament i és llavors quan, ja recuperat, el noi es tanca a les golfes de casa seva, per perfeccionar la seva habilitat guitarrística. És hora d'unir-se al seu germà gran, que ja feia temps que gratava el baix amb alguns amics.

A partir d'aquí, es queden sols i decideixen formar una banda, en la que puguin demostrar que també es pot ser músic autodidacta. Corria l'any 83.

Més tard, coneixen un noi que els venia seguint des de feia temps, quan tocaven en locals prestats pel clergat, i els veïns tiraven pedres a la teulada perquè deixessin de tocar aquelles estridències. Era Edi Beorlegui, un empedreït corredor de "sanfermines", que aleshores, agradava de la marxa i de les bronques carrer ... ... ... ia més, tocava la bateria.

Ja tenien el grup bàsic, i en 1.985 comencen a practicar durant més d'un any, temes i ritmes propis, per acoblar mútuament.

A finals de 1986, descobreixen a un tipus que camina buscant-se a si mateix, per llocs on les sensacions són fortes i la recerca infructuosa, li interessa unir-se al grup, per poder expressar a crits els sentiments. Es tracta de Ricard Coll, un tipus que tot i ser fill de pares catalans, va decidir anar a néixer a Badajoz, una ciutat extremenya que fa frontera amb Portugal, on les precipitacions, en conjunt, són escasses i els seus habitants viuen sempre preocupats pel fantasma de la sequera.
El dia 28 d'Agost de 1.987, ALTRES TR3S fa el primer concert davant un públic local, que els dóna suport amb força. Això els anima a seguir i els concerts se succeeixen amb regularitat. No obstant això, a mesura que passa el temps, aquest públic que s'alimenta d'incògnites, i entre el m'incloc jo, ens atreu cada vegada més aquesta certa reticència que manté el grup a gravar ia ser gravat.
als temes d'ALTRES TR3S, són un reflex del seu estat anímic: tristesa, ansietat i aversió, són els envoltants fonamentals de la seva música, encara que un dels seus temes favorits, "La Noia de Portugal" és divertit pel cínic i absurd que resulta .

Títols com: "Traïdor", "A la lluna de València", "Amb mala Sort" o0 "Un enemic", són fruit d'una època en què van ser víctimes de la incomprensió o el desnonament, entre altres coses. Any 1.989.
Caldrà preguntar-se si s'està tornant aquella rebel · lia insurrecta que caracteritzava essencialment al Rock dels anys cinquanta ... ... ...

Al mes de desembre de 1991, algú fa pública unacrítica en una revista especialitzada. Quatre línies i una foto especialment ben posades, fa que comencin a rebre desenes de cartes interessant pel grup, i sobretot demanant la maqueta.
ALTRES TR3S mai han presentat una maqueta com a tal. En tot cas es tracta d'alguna dels centenars de cintes que corren d'ells, totes elles són reculls dels millors temes en directe, sempre en directe o d'algun assaig gravat espontàniament.

Atesa la demanda produïda per l'article de la revista, ALTRES TR3S es veuen obligats a complaure als interessats. De manera que, es tanquen al local d'assaig a intentar gravar una maqueta amb els seus propis mitjans. Quatre micròfons, una petita consola de mescles i un gravador de quatre pistes, al que li falla un canal, són els instruments de què disposen.

Una gran voluntat i alguns mals de cap, per causes tècniques, seran suficients per premiar els venerables seguidors.
L'enregistrament es compon de diversos temes, encara que només trien tres d'ells: "Traïdor", "A la lluna de València" i "La baixada"; amanides amb algun passatge improvisat.

ALTRES TR3S.

Un nom amb trampa que amaga QUATRE ànimes desobedients al sistema per sistema. Bolcades a anar contracorrent, només pel fet de la prohibició d'estar-ho.


Escrit de Un Fan.Jordi Vázquez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada