dijous, 19 de novembre del 2015

Negros Presagios


Grup format a mitjans dels vuitanta per Toni Trasserra (veu), Xavi Nuri "Tacker" (guitarra), Josep Maria Vila (guitarra), Toni Pallarols (baix), Ernest Zapata (bateria) i Pere Galobardes (teclats).
estilísticament, els seus sons s'apropaven a una espècie de funky-rock en què deixaven les portes obertes a certa improvisació. Van deixar pel camí unes quantes maquetes, nombrosos concerts i, fins i tot, un vídeo clip en directe.
El 1986, els arriba la seva oportunitat. Es fiquen en els estudis Gemma, en els que registren, per Key Records, 'Que cubata !!!', la seva primera i única manifestació discogràfica oficial, editada en dos formats (single i Maxi-single) amb els temes 'Que cubata! !! / Caçant ones '. En el plàstic també col·laboren els músics Marc T. Bergadà (saxo alt), Javier Figuerola (saxo tenor) i Lluís J. Figuerola (trompeta).

Allunyat d'un resultat final d'acord amb les pretensions del grup, la discogràfica va optar per deformar l'essència de les seves composicions darrere d'dotar-les d'un aire més comercial, fet que propici el descontentament general dels seus components que, sumat a la falta de compromís, provocaria la dissolució de Negres Presagis.
Posteriorment, "Tacker" s'incorpora a Wom! A2 en 1987, per a poc després, el 1988, incorporar-se a la formació de Loquillo i els Trogloditas, mentre que Josep, per la seva banda, s'enrola amb Aurelio i Els Vagabundos. També dir que, Javier Figuerola, va estar durant deu anys amb l'Orquestra de Cambra del Teatre Lliure de Barcelona, ​​amb els quals va gravar fins a dotze discos. En l'actualitat participa en algunes Big Bands (Big Acustic Band, Barcelona Jazz Orquestra i Jazz Terrassa Big Band) i té dos projectes propis: Jazz Visions Quartet i Xavi Figuerola Quartet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada